23-12-2022
Afvalstoffen & hondenparfums
Over 'stinkende' honden, oorontstekingen, afvalstoffen en reinigen.
Ik post er wel eens wat over….afvalstoffen….we zitten er namelijk vol mee! En onze dieren óók, zonder dat we het door hebben. Vaak is dit het begin van ziekte. Onze organen die de functie hebben van het afvoeren van de afvalstoffen, kunnen dan gewoonweg hun taak niet meer volbrengen. Dan zoekt het zich een andere uitweg. Dit kan via de oren zijn, de darmen of bijvoorbeeld de huid.
Bij honden zie je vaak een begin met oorontstekingen, dit wordt behandeld met antibiotica, waarna het terugkomt of er andere problemen ontstaan. Maar ook darmproblemen of huid problematiek zie ik vaak. De oorzaak zit heel vaak in een te grote belasting aan afvalstoffen.
Een tijd geleden deed ik mee aan een wetenschappelijk onderzoek. Daaruit bleek dat ik weinig afvalstoffen in me had. Beduidend minder dan de gemiddelde participant in ieder geval (dat zegt nog niets over mijn eigen status). Ik vond dat uiteraard prettig om te horen omdat ik zelf ook regelmatig suikers eet en niet alléén maar biologisch eet. Wel drink ik zelden alcohol, drink ik veel water en reinig ik mijn organen regelmatig met kruiden en supplementen. De ene keer gericht op de lever, dan nieren, regelmatig ook de darmen. Zo probeer ik de afvalstoffen waaraan we worden bloot gesteld af te voeren.
Er zijn verschillende producten verkrijgbaar welke hierbij kunnen helpen, denk o.a. aan kruiden, mineralen en homeopathische middelen. Afhankelijk van oorzaak, klachten en orgaan worden de middelen uitgekozen.
Sommige dieren (en mensen) kunnen ook last hebben van inwendige afvalstoffen, afbraakproducten van ons eigen lijf. Bij hormoonproblemen zie je vaak dat het lijf de inwendige afvalproducten ook niet meer kwijt kan. En bij Lyme bijvoorbeeld maken de spirocheten (soort spiraalvormige bacterie) afvalproducten aan, die het lijf zelf kwijt moet zien te raken.
Wanneer de afvalpotjes vol zitten, kan het lichaam ook de afvalproducten opslaan. Dat is uiteraard belastend voor ons lijf en gaat ten koste van onze gezondheid.
Externe afvalstoffen zijn bijvoorbeeld:
- Ontwormingsmiddelen
- Vaccinaties
- Chemische stoffen die we inademen
- Microplastic wat we opdrinken uit het drinkwater
- Drugs- en medicijnresiduen uit drinkwater
- Groenten en fruit dat bespoten is
- Landbouw(gif)stoffen die gebruikt worden
- Amalgaanvullingen
- Smeersels, etc.
Vrouwen krijgen gemiddeld 170 soorten chemische stoffen per dag binnen! Vrouwen smeren en spuiten over het algemeen meer op huid en haar dan mannen.
Gebruik jij bijvoorbeeld een deodorant zonder aluminium?
Of tandpasta zonder Fluor (disclaimer: dit is wellicht niet geschikt voor jou gebit)?
Zware metalen kunnen zich opstapelen in het lijf en worden al in verband gebracht met diverse ziektes.
Je huid is je grootste orgaan. Dus denk na over wat je er op smeert. Bij dieren is de vacht een geleider van de huid en dat valt onder dezelfde categorie. Dieren met heel fijn haar en meer haarfollikels zijn ook gevoeliger voor alles wat ze opnemen via de huid en haren.
Ik vond vroeger Nivea, Dove en Zwitsal ook prima maar tegenwoordig smeer ik alleen nog biologisch op mijn huid en producten die je in principe kunt eten. Dát zou voor je dier ook moeten gelden! Wanneer er een waslijst aan ingrediënten op het etiket staat, woorden die je niet kunt onthouden of niet weet wat het betekent. Laten staan!
Dus géén honden parfums als je hond ruikt.
Géén vachtmiddelen gebruiken als het echt niet nodig is. Ook al maakt dat zo lekker zacht. Mocht je je hond echt willen wassen. Koop dan gewoon een blok Bio Bijenwaszeep en doe er desnoods een druppel zuivere biologische etherische olie bij. Een olie die je hond zelf uit kiest.
Wanneer je dier ruikt is er iets mis!
Tenzij hij lekker door de poep of een kadaver is gerold uiteraard. Een gezonde hond ruikt niet (of amper). Wellicht een beetje als hij of zij nat is geregend. Maar verder niet.
Wat kun je doen om te voorkomen dat je hond ruikt?
- Zuivere voeding (niet voeren maar voeden)
- Inwendige reiniging (afvoeren van afvalstoffen)
- Jaarlijkse check-up om preventief te werken en afvalstoffen eruit te begeleiden
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan contact op met Dierpraktijk NatuurTalent.
Liefs,
Colette
Dierpraktijk NatuurTalent
Colette Frankort
Natuurgeneeskundige en Homeopaat voor dieren.
www.dierpraktijk.nl
Colette Frankort is natuurgeneeskundige en homeopaat voor dieren en eigenaar van Dierpraktijk NatuurTalent. Fysieke en mentale gezondheid staan voorop. Samenwerking tussen dier en zijn eigenaar zijn hierin heel belangrijk. Heb je hulp nodig? Neem vrijblijvend contant op.
Delen van dit artikel? Graag! en mét bronvermelding van de schrijfster en de praktijk.